Nerabotni denovi 2019

За сите граѓани на РМ

Јануари 01 (Вторник) - Нова Година Јануари 07 (Понеделник) - Божик, првиот ден на Божик според православниот календар Април 29 (Понеделник) - Велигден, вториот ден на Велигден според православниот календар Мај 01 (Среда) - Ден на трудот Мај 24 (Петок) - Св. Кирил и Методиј - Ден на сесловенските просветители Јуни 04 (Вторник) - Рамазан Бајрам, првиот ден на Рамазан Бајрам Август 02 (Петок) - Ден на Републиката Септември 8/9 (Недела/Понеделник) - Ден на независноста Октомври 11 (Петок) - Ден на народното востание Октомври 23 (Среда) - Ден на Македонската Револуционерна Борба Декември 8/9 (Недела/Понеделник) - Св. Климент Охридски

Православна вероисповед

Јануари 06 (Недела) - Бадник, ден пред Божик Јануари 19 (Сабота) - Богојавление (Водици) Април 26 (Петок) - Велики Петок, петок пред Велигден Јуни 14 (Петок) - Духовден, петок пред Духовден Август 28 (Среда) - Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица).

Католичка вероисповед

Април 22 (Понеделник) - Велигден, вториот ден на Велигден Ноември 01 (Петок) - Празникот на сите светци Декември 25 (Среда) - првиот ден на Божик.

Муслиманска вероисповед

Август 11 (Недела) - Курбан Бајрам, првиот ден на Курбан Бајрам

Албанската заедница во РМ

Ноември 22 (Петок) - Ден на Албанската азбука,

Српската заедница во РМ

Јануари 27 (Недела) - Свети Сава

Ромската заедница во РМ

Април 08 (Понеделник) - Меѓународен ден на Ромите

Влашката заедница во РМ

Мај 23 (Четврток) - Национален ден на Власите

Еврејската заедница во РМ

Октомври 09 (Среда) - Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур

Бошњачката заедница во РМ

Септември 28 (Сабота) - Меѓународен ден на Бошњаците

Турската заедница во РМ

Декември 21 (Сабота) - Ден на настава на турски јазик.