Nerabotni denovi 2021

За сите граѓани на РМ

Јануари 01 (петок) - Нова Година Јануари 07 (четврток) - Божик, првиот ден на Божик според православниот календар Април 20 (вторник) - Велигден, вториот ден на Велигден според православниот календар Мај 01 (сабота) - Ден на трудот Мај 24 (понеделник) - Св. Кирил и Методиј - Ден на сесловенските просветители Мај 24 (понеделник) - Рамазан Бајрам, првиот ден на Рамазан Бајрам Август 02 (понеделник) - Ден на Републиката Септември 8 (среда) - Ден на независноста Октомври 11 (понеделник) - Ден на народното востание Октомври 23 (сабота) - Ден на Македонската Револуционерна Борба Декември 8 (среда) - Св. Климент Охридски

Православна вероисповед

Јануари 06 (среда) - Бадник, ден пред Божик Јануари 19 (вторник) - Богојавление (Водици) Април 17 (сабота) - Велики Петок, петок пред Велигден Јуни 05 (сабота) - Духовден, петок пред Духовден Август 28 (сабота) - Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица).

Католичка вероисповед

Април 13 (вторник) - Велигден, вториот ден на Велигден Ноември 01 (понеделник) - Празникот на сите светци Декември 25 (сабота) - првиот ден на Божик.

Муслиманска вероисповед

Јули 31 (сабота) - Курбан Бајрам, првиот ден на Курбан Бајрам

Албанската заедница во РМ

Ноември 22 (понеделник) - Ден на Албанската азбука,

Српската заедница во РМ

Јануари 27 (среда) - Свети Сава

Ромската заедница во РМ

Април 08 (четврток) - Меѓународен ден на Ромите

Влашката заедница во РМ

Мај 23 (недела) - Национален ден на Власите

Еврејската заедница во РМ

Септември 28 (вторник) - Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур

Бошњачката заедница во РМ

Септември 28 (вторник) - Меѓународен ден на Бошњаците

Турската заедница во РМ

Декември 21 (вторник) - Ден на настава на турски јазик.