Јануари 01 (Среда) - Нова Година Јануари 07 (вторник) - Божик, првиот ден на Божик според православниот календар Април 20 (понеделник) - Велигден, вториот ден на Велигден според православниот календар ... 2020 godina
Јануари 01 (Петок) - Нова Година Јануари 07 (Четврток) - Божик, првиот ден на Божик според православниот календар Април 20 (Вторник) - Велигден, вториот ден на Велигден според православниот календар ... 2021 godina
Јануари 01 (Вторник) - Нова Година Јануари 07 (Понеделник) - Божик, првиот ден на Божик според православниот календар Април 29 (Понеделник) - Велигден, вториот ден на Велигден според православниот календар ... 2019 godina